Medeni recepti

Zbiramo kuharske recepte: Kuhajmo z medom in drugimi čebeljimi pridelki

Med pogosto uživamo na kosu kruha, uporabljamo ga kot naravno sladilo, zelo uporaben pa je med tudi v kuhinji, saj ga lahko dodajamo tako mesnim jedem, ribam, omakam, marinadam, zelenjavi, sadju seveda pa tudi slaščičarsko – pekovskemu pecivu…

Na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije (www.czs.si) bomo pod rubriko z naslovom MEDENI RECEPTI objavljali recepte, ki bodo prispeli na elektronski naslov: mojca.pibernik@czs.si.

Namen rubrike MEDENI RECEPTI je spodbuditi uporabo medu in čebeljih pridelkov v prehrani. Vabim vas, da s preizkušenim receptom obogatite našo novo rubriko in tako tudi sami spodbudite uporabo medu v prehrani.

Recept naj vsebuje vse sestavine, potrebne za pripravo jedi, in sicer:

  1. Naslov – ime jedi
  2. Opis jedi
  3. Sestavine s količinami
  4. Postopek priprave
  5. Fotografija pripravljene jedi

Na tem zavihku bomo objavili samo tiste recepte, ki bodo v celoti ustrezali pogojem in bodo v celoti izpolnjevali zahteve in ki bodo vsebovali vse sestavine. Vsak mesec bomo enega objavili tudi v glasilu Slovenski čebelar.

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu je izdala prvo kuharsko knjižico Jedi z medom od tu in tam, v elektronski obliki. Vabimo vas, da preizkusite uporabne recepte in postanite “master šef v kuhanju medenih jedi”.

Jedi z medom 2019

Med, ki ga imenujejo tudi tekoče zlato in ga cenimo kot posebno darilo narave, lahko s pridom uporabimo tudi v kulinariki. Z medom pogosto namažemo kos kruha, uporabljamo
ga kot naravno sladilo, zelo uporaben pa je med tudi v kuhinji, saj ga lahko dodajamo mesnim jedem, ribam, omakam, marinadam, zelenjavi, sadju seveda pa tudi slaščičarsko – pekovskemu pecivu…

Želimo vam obilo užitka pri ustvarjanju jedi z medom.

Vsem, ki ste sodelovali pri nastajanju knjižice se iskreno zahvaljujemo.

Še naprej si želimo vašega sodelovanja, vabimo vas, da nam pošljete preizkušen recept jedi z medom, ki ga bomo objavili v glasilu Slovenski čebelar in na spletni strani ČZS.
Recept z imenom jedi, sestavinami, količinami, postopkom priprave in fotografijo pošljite na elektronski naslov: natasa.strukelj@czs.si.

Nataša Klemenčič Štrukelj