| Hladna začetna jed z lipovim medom Za 4 osebe pripravimo: |
CROSTINI Z DIMLJENIM LOSOSOM IN AVOKADOM |
| 12 rezin francoske štručke 30 ml oljčnega olja 140 g dimljenega lososa 100 g kisle smetane sok pol limete 30 g lipovega medu 60 g avokada Začimbe: mleti črni poper, sol |
|
| Glavna jed Za 4 osebe pripravimo: |
MARINIRANI PEČENI PIŠČANČJI FILEJI Z OMAKO Lipov med |
|
| 700 g filejev piščanca
Marinada: »Steljica za pečenje« in nato priprava omake: Začimbe: list lovorja, rožmarin, sol, |
|
|
| Priloga Za 4 osebe pripravimo: |
ZELIŠČNI VODNI ŽLIČNIKI Lipov med |
| šopek zelenega peteršilja šopek svežega timijana vejica svežega rožmarina listi sveže bazilike lahko tudi nekaj listov čemaža ali kopriv 500 g moke 5 jajc 3 rumenjake sol, muškatni orešček Zabela: |
|
| Za 4 osebe pripravimo: | PIRE KOLERABE Z LIPOVIM MEDOM | |
| 350 g kolerabe 300 g krompirja 50 g masla 100 ml mleka 150 ml smetane sol, muškatni orešček 20 g lipovega medu žličko soka limone |
|
|
Garniranje glavne jedi
|
| Sladica Za 4 osebe pripravimo: |
TIRAMISU Z LIPOVIM MEDOM IN MALINAMI | |
| 20 piškotov
150 ml kave lističi melise |
|
|
Avtorica receptov: Marija Arh Ivanšek


Avtorica fotografije: Andreja Kandolf Borovšak